Pyllytin lämmittää pepun ja alaselän

”Kun kirjoitin ensimmäisen kerran pyllytin -sanan blogiini vuonna 2018 – en voinut arvata, että muhittuaan neuleharrastajien keskuudessa pari vuotta, se oli syksyn 2020 suosituimpia neuletöitä. Samaan aikaan tehtiin myös paljon villaisia minihameita. Osa neulojista löysi sanan huumorin heti ja toisia nimitys ärsytti. Kun trendi nousi kunnolla esiin, annoin muutaman kuukauden sisällä haastattelun Radio Hämeen iltapäivälähetykseen, Aamulehdelle ja meilläkotona-sivustolle. 

Pyllytin (tai peputin) on alaselkää ja peppua sekä reisiä lämmittävä, usein neulottu, asuste. Se on tarkoitus vetää helposti päälle jalkojen kautta. Sen etymologinen tausta on vastaava kuin säärystimellä: Trendin edetessä asusteen luoneet henkilöt ovat siirtyneet käyttämään tuotetta myös sisätiloissa ja talvella myös pitkien villasukkien kanssa. Niistä halutaankin tehdä toisia täydentävä asustepari. 

En voisi olla onnellisempi: käsitöiden tekeminen on parasta mitä tiedän. Käsityöt ovat tapa irtaantua arjesta omaan maailmaan ja helppo keino rauhoittaa autonomista hermostoa. Samaan aikaan luo asusteen, joka on huippuhyvä tapa pitää peppu lämpöisenä. Siksi sen käyttäjien määrä kasvaa koko ajan. 

Perustin facebookiin Pyllytin – ohjeita iloisille vilukissoille -ryhmän, ja sinnekin kertyy koko ajan uusia kuvia pepunlämmittimistä. 

Pyllytin on nyt aputoiminimeni, ja toiminimilain puitteissa sen käytöstä on keskusteltava minun kanssani. Kehittelen myös asusteeseen liittyvää uutta liiketoimintaa. Ota yhteyttä, jos yhteistyö kiinnostaa! 

Soita numeroon 0400 987850. 

Katso muut yhteystiedo

Heidi Kormano Pyllytin kurssi